Już 06-12-2018 (czwartek) w Karczmie Młyńskiej zostanie zorganizowana wyjątkowa Kolacja Polskie Smaki, na której gotować będą:
Mariusz Kucharczak:
·
Szef Kuchni Grupy LEO (Zamek Kliczków, Folwark Książęcy, Karczma Młyńska – Hotel Tumski, Barka Tumska – SŁODOWA 10)
·
Zwycięzca WINE& FOOD NOBLE NIGHT w 2018 roku
Paweł Chomentowski:
·
Szef Kuchni w Restauracji White One w Warszawie
·
Zwycięzca WINE& FOOD NOBLE NIGHT w 2015 roku
Mariusz Siwak:
·
Szef Kuchni w Park Hotel**** Szczecin
·
Wystąpił w programie TOP CHEF /odznaczony Ślimakiem SLOW FOOD
MENU KOLACJI – 219 zł / osoba
ROZPOCZĘCIE KOLACJI – godzina 20:00 06-12-2018 (czwartek)
Menu:
Przystawka I – Paweł Chomentowski:
Podwędzana troć wędrowna, sos kaszubski, boczek, pumpernikiel, gruszka
Przystawka II – Mariusz Kucharczak:
Sezonowana wołowina, borowik, jabłko prażone, kwaśna śmietana
Zupa – Mariusz Siwak:
Czernina, kluski, konfitowane żołądki, owoce
Danie główne I – Paweł Chomentowski:
Jesiotr, kaszanka, kapusta czerwona, zsiadłe mleko, musztarda, gryka, szara reneta
Danie główne II – Mariusz Siwak:
Roladka z dzika, buraczki, kasztan, grzyb
Deser – Mariusz Kucharczak:
Piernik, śliwka, czekolada, cydr, orzech laskowy
www.hotel-tumski.com.pl/mistrzowie-kuchni-kolacja-polskie-smaki/
Ewa Swoboda ze swoją Barbie!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?