_Wstępnie ustalono, że 17 listopada zostanie otwarty bar mleczny w Śródmieściu. Poprowadzą go osoby niepełnosprawne. Czym będą karmić żorzan?_W barze mlecznym będzie pracować 13 osób, w tym 10 osób niepełnosprawnych w systemie na dwie zmiany. Na miejscu będą przygotowywać dania śniadaniowe, jak pierogi, zupę mleczną, czy jajecznicę. Z kolei dania główne, czyli ryby i kotlety będą szykowane w naszym dziale gastronomicznym w ZAZ-ie.
_Od początku października niepełnosprawni robią też sałatki dla żorskich uczniów._Sałatki robi 10 osób niepełnosprawnych. We wtorki szykują sałatki warzywne, a w czwartki - owocowe. Nasi pracownicy zaczynają nad nimi pracę w ZAZ-ie już o godzinie 6. Potem o godzinie 9 kierowca rozwozi je do szkół.
_Czy sałatki mają wzięcie?_Sałatki przygotowujemy w dniu ich rozwożenia. Mamy pewność, że warzywa i owoce są zawsze świeże i smaczne. Każdego dnia trafiają one do 350 uczniów ze szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych. Teraz rozwozimy je do pięciu szkół, ale stale dołączają kolejne.
Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?