MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale...
fot. pixabay.com

Obierasz skórki owoców i warzyw? Wcale nie musisz tego robić! Zobacz rośliny, które z powodzeniem zjesz w całości

Bakłażan

Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale dopiero po ugotowaniu lub upieczeniu. Panierowane plasterki bakłażana? Zostawiamy skórkę, nie tylko poprawi smak, ale pozwoli też zachować spójność smażonych plastrów. Faszerowany bakłażan? Również zostawiamy skórkę. Jedynie w przypadku dań, takich jak baba ganoush powinniśmy obrać bakłażany ze skórki.

Zobacz również

Europejskie Dni Archeologii w regionie. Sprawdź, w jakich wydarzeniach wziąć udział

Europejskie Dni Archeologii w regionie. Sprawdź, w jakich wydarzeniach wziąć udział

XV Turniej Piłki Siatkowej Osób z Niepełnosprawnością już za nami

XV Turniej Piłki Siatkowej Osób z Niepełnosprawnością już za nami

Polecamy

11 najlepszych sanatoriów w Polsce na lato. Tam poczujesz się jak nowonarodzony!

11 najlepszych sanatoriów w Polsce na lato. Tam poczujesz się jak nowonarodzony!

Nowe konsole Xbox zaskoczyły – co warto wiedzieć?

Nowe konsole Xbox zaskoczyły – co warto wiedzieć?

Chrupiący chleb portugalski nie tylko na śniadanie. Nie skończysz na jednej kromce

Chrupiący chleb portugalski nie tylko na śniadanie. Nie skończysz na jednej kromce