MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
10 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Namocz w wodzie 6 solonych matiasów (ok. 0,5 kg) przez...
fot. lisa870/123RF

Ryba na Wigilię w zdrowym i nietuzinkowym wydaniu. Te przepisy zaskoczą wszystkich i sprawią, że będziesz przyrządzać je co roku na Święta

Filet śledzia z oliwą, marynowaną cebulką i świeżą pietruszką

1. Namocz w wodzie 6 solonych matiasów (ok. 0,5 kg) przez ok. 20 min i spróbuj, czy mają odpowiednią słoność i ew. czynność powtórz, po czym pokrój rybę na mniejsze kawałki.
2. Pokrój w kostkę lub piórka 2 cebule (ok. 300 g) i przelej na sitku wrzątkiem, po czym ostudź.
3. Ułóż w naczyniu warstwami cebulę i śledzie, dodając po 2 listki laurowe i ziarna ziela angielskiego oraz 1/2 łyżeczki ziaren pieprzu, skrop 2 łyżeczkami octu i zalej 300 ml oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego, zamknij i ostaw do lodówki na min. 2 doby. Podawaj ze posiekaną świeżą natką pietruszki.

Zobacz również

Dziecięce czwartki w Kaliszu rozpoczęte

Dziecięce czwartki w Kaliszu rozpoczęte

Prezydent Duda i szef MON na naradzie z oficerami w Bydgoszczy

Prezydent Duda i szef MON na naradzie z oficerami w Bydgoszczy

Polecamy

Pyszne i chrupiące koreczki. Najlepsze na imprezę, grilla i do kanapek

Pyszne i chrupiące koreczki. Najlepsze na imprezę, grilla i do kanapek

Najlepsza sałatka z brokułami i kurczakiem. Poznaj pomysł na zdrowy lunch

HIT DNIA
Najlepsza sałatka z brokułami i kurczakiem. Poznaj pomysł na zdrowy lunch

Kiedy nudzą nam się tradycyjne kotlety, robię ten pyszny farsz. Rodzina się zajada

Kiedy nudzą nam się tradycyjne kotlety, robię ten pyszny farsz. Rodzina się zajada