MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cukinie do pieczenia warto pokroić w podłużne plastry o...
fot. Bru-nO/pixabay.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Cukinia

Cukinie do pieczenia warto pokroić w podłużne plastry o grubości 1-1,5 cm. Mniejsze okazy można rozkroić na połówki. Połóż je na ruszcie miąższem do dołu, piecz 3-4 min, a następnie obróć i dopiecz przez kilka minut, aż zmięknie – w sumie ok. 8 minut. Cukinię na szaszłyki pokrój w kostki o boku 2-3 cm lub podobne kawałki w taki sposób, by na każdym z nich była skóra – i to właśnie w nią wbijaj patyczek, by warzywo trzymało się na miejscu.

Zobacz również

Taylor Swift, Pearl Jam, Mark Knopfler, Myrath. Recenzje nowości płytowych [WIDEO]

Taylor Swift, Pearl Jam, Mark Knopfler, Myrath. Recenzje nowości płytowych [WIDEO]

Kolejne kłopoty gwiazdy rywali Polaków. Nie zagra na Euro 2024

Kolejne kłopoty gwiazdy rywali Polaków. Nie zagra na Euro 2024

Polecamy

Uczniowie po egzaminie ósmoklasisty z angielskiego: „Był tak łatwy, że aż śmieszne”

Uczniowie po egzaminie ósmoklasisty z angielskiego: „Był tak łatwy, że aż śmieszne”

Dziewczynki z chorzowskiej SP nr 17 już zapisały się w historii Pucharu Tymbarku

Dziewczynki z chorzowskiej SP nr 17 już zapisały się w historii Pucharu Tymbarku

Zabójcza ryba w wodach Chorwacji! Cyjanek to przy niej pikuś

Zabójcza ryba w wodach Chorwacji! Cyjanek to przy niej pikuś