Ponieważ lokal jest urządzony w tzw. stylu steampunk, nawiązującym do XIX-wiecznej Anglii i powieści Juliusza Verne'a, uczniowie mieli przygotować danie wiktoriańskie, czyli kaczkę z grzybami i kaszą. Resztę składników musieli sobie dobrać sami. Inwencja młodych kucharzy przerosła wyobrażenia jury, którego przewodniczącym był Mirek Drewniak, wieloletni szef kuchni hotelu Noma Residence w Promnicach. Zwyciężyła drużyna z Wodzisławia Śląskiego.
Polub nas na Facebooku:
https://www.facebook.com/ZoryNM
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?